Zpráva z farmy 1/2017

28.05.2017 13:57

Od ledna jsme si užili hlavně hodně sněhu a dlouhotrvající mrazy :). Zima byla zatěžující více pro nás než pro naše koně a krávy a tak jsme se už hrozně těšili na jaro a lepší počasí. Toho jsme se nakonec dočkali až ke konci května, ale nevadí, postupně nabíráme energii a pokračujeme v budování areálu...

 

S koupí našich ochozených oveček jsme ve spolupráci s Jančou Tománkovou začali s výcvikem naší border kolie Kimmy. Kimča se připravuje na zkoušky HWT, které by měla složit v letošním roce a potom snad budeme pokračovat v IHT 1-3 :).

Dosud se nám také narodily 4 jehňata od našich ovcí + přibyl jeden siroteček, kterého jsme si vzali od známých, když beránkovi den po porodu zemřela máma. Děti se ho ujaly s nadšením a beránka krmili ho z láhve ručně :). Vše se nakonec podařilo a beránek má dnes skoro dva měsíce a zapojil se do našeho ovčího stádečka.

 

Na konci dubna odjel Nick, loňský hřebeček z naší welsh mountain poničky Báry, do svého nového domova k naší kamarádce Janě Horké. Přejeme jim hodně štěstí do budoucna a těšíme se, až se zase v létě uvidíme :).

 

Letos jsme konečně zakoupili mobilní elektrické sítě pro naše ovce. Ovečky nám teď pomáhají vypásat okolí naší farmy a my máme trošku více času na jiné věci místo toho, abychom tady stále každý týden běhali kolem s křovinořezem :).

 

25.5. se nám na farmě narodilo poslední letošní hříbě. Posledním hříbětem tohoto roku je hřebeček z naší Silver Playgirl po Spooks Smokin Cat.

 

V květnu proběhlo na farmě první focení dětí s našimi zvířaty :). Ačkoliv to byl docela fičák, výsledek stál za to :).

 

A čemu se věnujeme aktuálně? Vjeli jsme do sena... Jako každý rok... Jen letos se nám to podařilo i díky počasí o pár dní dříve :). Mezi sušením jsme ještě stihli vybagrovat všechny zimoviště, všechny zvířata již máme vypuštěné na pastvinách, ovečky ještě čekají na letní sestřih, Eliška trénuje s Bárou, kluci bagrují a naváží materiál na treky, které připravujeme pro pastevní koně na zimní ustájení :). Ale o tom už zase někdy jindy :).