Zpráva z farmy 1/2016

17.04.2016 21:59

A je tady rok 2016 :o). Další výstavbový rok... Letos budeme opět budovat, vylepšovat areál i pastviny, očekávat nové přírůstky, starat se o zvířata a děti a konečně zase taky trochu jezdit :o). 

 

Hned v úvodu roku se nám podařilo získat na svou stranu Janu Horkou a domluvili jsme první rančerský seminář u nás na farmě s našimi jalovicemi. Termín semináře už asi všichni víte, nicméně pro připomenutí - bude se konat o prázdninách, tj. 23.-24.7.2016. Kdo máte jen trošku rádi western, dobytek a farmu vůbec, přijďte se podívat, rádi Vás uvidíme a rádi se s novými nadšenci seznámíme :o). Bude to první dobytkářský kurz na naší farmě a u nás v oblasti vůbec a my bychom rádi zahájili spolupráci i s jinými trenéry, kteří by se s Janou mohli doplňovat, ale to se všechno ještě uvidí :o).

 

V lednu se na Slovensku u pana Ĺuba Ferenčíka (www.ferencik.estranky.sk) narodila naše dlouhoočekávaná fenečka border kolie z pracovního spojení MistxGlen. V březnu jsme si teď už opravdu NAŠI Kimmy Ferenčík přivezli domů :o). Artuš z ní ze začátku moc nadšený nebyl, nicméně jakmile pochopil, že to bude jeho parťák na hraní, stal se jejím náhradním otcem a před cizími psy i lidmi si ji velice ostře střeží. Kimmy bude našim druhým pracovním psem a už teď při jejím teprve druhém kontaktu s ovcemi jim umí dát najevo, že právě ONA je tady paní této farmy...

 

V únoru a březnu jsme se s Artušem zúčastnili dvou intenzivních víkendových seminářů v pasení s Martinem Mačkem, který nám pomáhá připravit naše psy na jejich kariéru pracovních psů :o). Kim se bude aktivně účastnit příštího semináře v červnu letošního roku...

 

A ještě něco z výstavby... Hned z jara jsme vybudovali zbrusu nové ohrazení kruhovky :o). Foto dodáme :o). 

 

Ze Silverstone Ranche, který vlastní mimo jiné i QH hřebce Smooth Cool Cat, po kterém letos čekáme dvě hříbata, přišla nabídka na koupi 4leté cuttingové kobylky Silver Playgirl (taktéž březí po Smooth Cool Cat) po úžasném Smartest Magician. Nabídce jsme neodolali a kobylku jsme si v polovině dubna přivezli na farmu. Děti ji hned překřtili na Cookie alias Sušenku a vypadá to, že se k ní vlastně ani nedostanu ;o(. 

foto by: Věra Marková/Silverstone Ranch

Děkujeme tímto týmu Silverstone Ranche za Playgirl a těšíme se na další letošní přírůstky po Vašich úžasných hřebcích :o).