Zpráva z farmy 02/2016

17.06.2016 07:19

 

Pomalu se přesouváme k polovině letošního roku a je tady další zúčtování :o). Krávy i koně jsou již od dubna vypuštěni na pastviny, kde si prozatím stále užívají zelenou trávu (uvidíme, jak dlouho ta tráva letos vydrží).

 

21.4. jsme společně s dětmi z Mateřské školky ve Staříči oslavili Den Země. Děti u areálu farmy zasadily 8 malých dubů.

 

V souvislosti s oslavama Dne dětí jsme měli v červnu hned dvě naplánované akce v kalendáři... 2.6. u nás na farmě zakončily děti z MŠ Staříč putování za pokladem a 10.6. jsme vyrazili s dětmi a Ginou povozit děti do anglické lesní školky Cool Fox Club (www.zapotokem.cz).

 

Máme odrozeny všechny letošní hříbátka :o). Všechny kobyly nás letos pěkně potrápily, když přenášely v průměru 7-10 dní... Ale všechno se nakonec podařilo bez problémů :o). Jen jsme letos s manželem konstatovali, že máme opravdu instantní hříbata... Všechny byly do hodiny na nohách a do dvou hodin předpisově napité a maminy vyčištěné :o). Asi to nebude náhodou... Tři ze čtyř hříbat jsou po vynikajícím černém qh hřebci Smooth Cool Cat, který je v majetku SilverStone Ranche :o).

1/ hřebec, wmp, nar. 28.4., m. Centannials Liberty, o. Voermanhof Nicolas

 

2/ hřebec, qh, nar. 25.5., m. Silver Playgirl, o. Smooth Cool Cat

 

3/ klisna, qh, nar. 31.5., m. Stormy Lil Gal, o. Smooth Cool Cat

 

4/ hřebec, qh, nar. 12.6., m. Seek Securitee, o. Smooth Cool Cat

 

Mimo hříbat přibyl do našeho stádečka i 4letý qh valach "Tim" majitelky Lenky Hoferové. Lenka nám Timíka zapůjčila na několik sezon a tak si může Cookie ještě užívat mateřských povinností :o).

 

11.-12.6.  jsem se našimi psy opět zúčastnila intenzivního víkendového semináře v pasení s Martinem Mačkem. Kim se ukázala jako velmi nadějná pracovní fena, tak uvidíme, kam se do budoucna dostaneme :o). Už teď se těšíme na srpnový 4denní tábor s Martinem opět v Hodslavicích...

 

Začínáme se připravovat na nás kurz rančerské práce s dobytkem pod vedením Janči Horké... Ještě před našim kurzem jsme byli pozváni na Janin kurz stejného zaměření, který se koná 9.-10.7. na farmě Kněžour v Ostrově u Lanškrouna. Hrozně se tam těšíme a uvidíme, co nás ještě na základě této návštěvy bude dále čekat v přípravách na náš první kurz u nás na farmě :o). Pokud budete mít jen trošku chuť se přijet podívat, kontaktujte nás :o).