Zpráva z farmy 3/2017

14.01.2018 17:33

Před čtrnácti dny jsme uzavřeli další rok strávený na naší rodinné farmě :). Byl to rok plný změn a zamyšlení nad dalšími směry, kterými se chceme ubírat... 

 

Kim si v polovině října zvládla vyběhat titul FLY19 na flyballových závodech a o čtrnáct dní později úspěšně složila IHT1 v pasení na Skude Trialu v Nové Vsi :).

 

Po narození Adámka jsme se konečně vrhli do pořádných tréninků s koňmi :). Abychom načerpali inspiraci a cenné rady, zahájili jsme naše vzdělávání říjnovým kurzem s drezurní jezdkyní Veronikou Živnovou, který pořádala naše kamarádka Jana Horká. Díky pořadatelským aktivitám Jany jsme se ještě před Vánoci zůčastnili semináře s Bárou Bořánkovou na téma horsemanshipu, pokory vůči koním (a ostatním), Bachovkách a spoustu dalšího. Každému, kdo je ochoten trošku více přemýšlet nad svou prací s koňmi, jakýkoliv seminář na toto téma doporučujeme... Každá dobrá informace totiž stojí za to... V sezoně 2018 se chystáme absolvovat několik kurzů s Vaškem Bořánkem a jeho ženou Bárou, Adamem Panchartkem atd. atd. Už se moc těšíme :). 

 

Před koncem roku ještě do našeho soukromého stádečka přibyla holandská kobylka Fairy Charlotte alias Charlie :). Je to koník se super pohybem, citlivá, akční, velice vnímavá... Prostě další adept na naše vzájemné vzdělávání se :). 

 

Vánoční svátky jsme strávili v klidu a rodinné pohodě a Silvestr stejně jako každý rok - s našimi dětmi, na balících sena u zimoště krav s výhledem na celé širé okolí :).