Zpráva z farmy 03/2016

25.10.2016 10:06

Zpráva z farmy 03/2016

 
 
Zase po několika měsících děláme malé zúčtování co se u nás na farmě dělo :o).
 
Naši nejlepší QH klisnu Silver Playgirl máme potvrzenou březí po úžasném Spook Smokin Cat, který je v majetku Silverstone Ranche :o). Hříbátko by se mělo narodit na začátku května 2017.
Silver Playgirl
 
 
 
9.-10.7. jsme se zúčastnili dobytkářského kurzu Jany Horké, který pořádala rodina Kněžourových na své farmě v Ostrově u Lanškrouna. Bylo to naše první větší setkání a tímto typem kurzu a ačkoliv jsme tam dorazili bez koní, dostali jsme se jak do sedla profi kobylky Nanny (děkuji Honzo :o)), tak také k pokládání telat při značkování přímo uprostřed celého stáda. Za jediný víkend jsme se toho tak docela dost naučili (zejména při nočním lasování s Martinem Šulákem - díky Ti za ně :o)), ale hlavně jsme našli partu skvělých lidí, za kterými nám stojí za to jet přes půl republiky :o).
 
 
23.-24.7. se na naší farmě konal náš první Kurz rančerské práce s dobytkem pod vedením Jany Horké :o). Všichni účastníci byli skvělí ikdyž se u nás sešli jezdci s dobytkem většinou nezkušení :o). Všem bych Vám moc chtěla poděkovat za účast a těšíme se na našem příštím dobytkářském setkání!!!
 
Ke konci července jsme ještě zvládli vykopat naši první tůň :o). Je to první tůň ze série, které se chystáme v příštím roce ještě udělat, abychom trošku pomohli okolní přírodě vypořádat se se suchy posledních několika let.
 
V průběhu srpna jsme s naší Ginou jezdili pravidelně vozit děti na tři turnusy anglického tábora pro děti, pořádaného kamarádkami z českoanglické školky Cool Fox Club (www.zapotokem.cz).
 
V srpnu jsem také strávili týdenní výcvikovou dovolenou s Ginou, Timíkem a našimi dětmi u Jany Horké. Byla to super dovolená, zakončená super kolaudační párty :o). S koňmi (tedy hlavně se sebou) jsme udělali kus práce a odjížděli jsme hluboce zamyšlení. Určitě tuto zkušenost doporučuji všem, kteří trošku více přemýšlejí nad spoluprací mezi člověkem a jeho koněm. Janin web: www.learnfromhorses.eu.
 
 
Září je pro nás vždy ve znamení velkých příprav na zimní období. Připravujeme zimoviště, stahujeme starší nebo handicapované koně z pastvin do boxů, zazimováváme ovečky, kačeny, slepice, koťata i krávy :o).
 
Těšíme se na další čtvrtletí a uvidíme, co nového nám přinese :o).